Kabızlığa Ne iyi Gelir


http://www.varsayilan.com/wp-content/uploads/2011/04/kab%C4%B1zl%C4%B1k.jpgBağlantıEvet hemen her insanın gündelik hayatta karşılaştığı sorunlardan olan kabızlık için uzmanından aldığımız önerileri sizlerle paylaşacağız?

Kabızlık nedir ?

Öncelikle kabızlığın ne olduğunu ve neden başımıza geldiğini anlamamız , sorunu çözmek için bilmemiz gereken ilk adım.

Kabızlık , sert dışkı nedeniyle birkaç gün (bu bir haftaya kadar da çıkabilen bir süredir) dışkılayamama veya dışkılamada zorlanmadır.

Kabızlık , öncelikle düzensiz beslenme , öğün atlama gibi sebeplerden meydana gelir. Bunu kesinlikle bilmeliyiz.

Düzensiz beslenmeye bir de yeterince meyve sebze tüketmeme , lifli besinlerden uzak kalma ve suyu az tüketme eklenince kabızlık kaçınılmaz bir sorun haline gelir. Kabızlığın tanımını ve sebeplerini kabaca sizlere aktardıktan sonra gelelim konumuza !

Kabızlığa neler iyi gelir ?

1. Öncelikle kalın bağırsağımızın bazı maddelere duyarlı olduğunu bilelim. O nedenle burdan yola çıkılarak hazırlanan bazı ilaçlar , kalın bağırsağımızın uyarılmasını sağlayarak kabızlığı önlemede kullanılabiliyor. Antiparantez şunu da belirtmek zorundayız ki bu ilaçların fazla tüketilmeleri veya uzun süreli kabızlık tedavisinde kullanılmaları son derece zararlı !

Nedenine gelince : Bu kabızlık önleyici ilaçların bilinen en önemli yan etkilerinden birisi kalın bağırsağı tembelleştirmesi ! Buraya dikkat ettikten sonra ikinci maddeyle devam ediyoruz.

2. Kuru kayısıyı ve kuru mürdüm eriği geceden suyun içine bırakılıp sabahleyin aç mide ile bu su içilirse kabızlık sorunu ortadan kalkabilir.

3. Keten tohumu dövüldükten sonra az yağlı yoğurdun içine atılır. Bu karışımı sabahları yine aç karınla tüketmek faydalıdır.

4. Zeytinyağlı ve pirinci olmayan pırasanın haftada en az dört kez tüketilmesi kabızlığın giderilmesinde faydalıdır.

5. 3 poşet yeşil çay , 3 adet kuru kayısı ,on gram kiraz sapı (takriben bir avuç içi kadar) , 1 adet limon ve yine bir avuç içi kadar maydonoz 5 su bardağı suyun içinde kaynatılır ve soğuması beklenir. Bu suyu gün içerisinde sabahtan akşama kadar periyodik olarak 4-5 kez içmek de kabızlık için iyi gelen sıvı formülleri arasında ..

Tüm bu bilgiler uzmanları tarafından ortaya atılan ve kabızlığa ne iyi gelir sorusunu yanıtlamada kullanılan yöntemlerden olup hiçbir şekilde sizlere ilaç tedavisi yorumu yapılmamıştır. Dolayısıyla doğabilecek olumsuz durumlardan bizim sorunlu olmayacağımız hatırlatmasını da yaptıktan sonra sağlıklı günler dileriz ...



0 yorum:

Yorum Gönder

Archive

 

izle, video izle, Komik Videolar izle. Copyright 2009-2011 Tüm Hakları Saklıdır.Videolar farklı barındırıcılardan embed koduyla alınmaktadır. video izle komik videolar komik videolar izle nuri son bölüm izle