Zayıflama İlacından Öldü


Bursa'da bir üniversite öğrencisi olan Ebru Atabeyoğlu adındaki 24 yaşında genç kız kullandığı zayıflama haplarının kurbanı oldu!

22 Nisan 2010 günü yaşanan olayı Kanal D haberden dinlediğim kadarıyla sizlerle paylaşmak istiyorum.Zayıflama hapından gelen bu ölüm haberini paylaşmamın asıl sebebi son zamanlarda sırf bu ilaçlardan kaynaklanan ölümlerin aşırı derecede artmış olması...Lütfen "güzelleşeceğim , kilo vererek daha çekici bir fiziksel görüntüye kavuşacağım..." vb.. gibi gerekçelerle doktora bile gitmeden bu ilaçları kesinlikle kullanmayın..

Genç kızımızın ölümü ise babası ile birlikte gittiği bir nişanda aniden yığılması şeklinde olmuş.. İlaçların belirtileri olarak ailesiyle paylaştığı iki sıkıntısı ise son zamanlarda bel ve kasık ağrılarının artması olmuş...


Uzmanlar kızın ölümünün büyük etkisinin zayıflama ilaçları olduğunu söylüyor..Peki nedir bizim zayıflama ilaçlarına olan merakımız..Bize bu ilaçları çok cazipmiş gibi gösteren asıl sorumlu hiç kuşkusuz internette son dönemde hayli yaygınlaşan zayıflama hapı reklamları oluyor..

Hangi Tür Zayıflama ilacı Tercih ediliyor : Genellikle bitkisel olan zayıflama hapları son dönemde epey tercih edilmeye başlandı..Nedeni ise bu tür ilaçların hemen her eczanede bulunuyor olması ve ayrıca ilaç fiyatlarının da 30 ila 150 tl arasında değişiyor olması asıl tercih nedenleri!!

Zararlarından Birkaçı : Tüm zayıflama haplarında , söylenmese de kimyasal dolgu maddeleri kullanılıyor.BU dolgu maddeleri ilacı kapsül haline getirmek amaçlı. Büyük bir yan etki olarak ilaçların tansiyon sorunu yarattığını belirtelim..

Zayıflama amaçlı kullanılan bu ilaçların tek başlarına kullandığında çok büyük bir zararı yok gibi gözükse de yapılan araştırmalar , zayıflama ilaçlarının diğer ilaçlarla birlikte alındığında müthiş derecede tehlikeli olduğu yönünde..

1 yorum:

izmir on 26 Mayıs 2010 12:48 dedi ki...

Ben bu ilaçlara pek itimat etmiyorum kafam karışıyor hangisi

Yorum Gönder

 

izle, video izle, Komik Videolar izle. Copyright 2009-2011 Tüm Hakları Saklıdır.Videolar farklı barındırıcılardan embed koduyla alınmaktadır. video izle komik videolar komik videolar izle nuri son bölüm izle