Facebook'un Zararları Neler


Hemen her internet kullanıcısını etkisi altına alan ve birkaç yıl önce parlak zekalı bir Amerikan öğrencisi tarafından "yalnız kendi üniversitesindeki arkadaşlarıyla bilgi paylaşımı" amacıyla yapılmış Facebook'tan nedir çektiğimiz diyerek sözlerime başlıyorum..

Birincisi facebook'u ne amaçla kullandığını bilmeyen milyonlarca kullanıcısı var bu portalın.. Ne oluyor amaç bilinmediğinde : Saatlerce anlamsız facebook sayfalarında dolaşılıyor , o video senin bu video benim havasıyla resmen yüzlerce dakikamız öldürülüyor.. Yok efendim "bugün şu kadar resim paylaştım arkadaşlarımla , dün Ali çok güzel bir video paylaşmış , belki yarın en sevdiğim face arkadaşım bana güzel bir mesaj gönderir vs...

Tabii , öldürülen dakikalar o siteyi kullanan insan açısından büyük bir zarar..internette o kadar araştırma yapacak (bilim , kültür , sağlık vs..) alan varken bir anda çoğumuz internet tarayıcımızın bir köşesine "facebook un eklentisi veya imini" yapıştırdık.. Varsa yoksa face..

Derin ve detaylı bir araştırma sonucu sizlere sunduğum bu makale'vari facebook bildirisine kullanıcı sayılarıyla devam edeceğim..Türkiye'deki facebook kullanıcı sayısını merak eden arkadaşlarımıza rakamı veriyorum : Taaam 14.5 milyon insan...Neyse ki bu rakamla 20 milyonluk kullanıcısı bulunan İngiltere'nin biraz gerisindeyiz :)


FAcebook'un benim gözlemlediğim kadarıyla ikinci büyük yan etkisi/zararı ise yaratıcı zihni neredeyse öldürüyor olması..Bunun ne anlama geldiğini küçük yaşta face kullanıcısı olan oğlu veya kızı olan dostlarımız muhtemelen anladılar.. Yani , bir materyal ile saatlerce uğraşarak anlamlı (isterse anlamsız olsun farketmez) / anlamsız bir şekil tasarlandığında kullanılan CPU (kullanılan zeka yüzdemiz diyelim buna) muz ile facebook 'ta video , resim vb.. şeyleri upload ederken kullandığımız CPU muz aynı mı sizce ?!


Üçünce zarar olarak ise internet kaynaklarının şuursuz yere harcanması ve kota aşımını görüyorum.. Unutmadan kullanıcı sayımızla ilgili bir dipnot eklemeliyim.. Dünyada kullanıcı sayısının artış oranına göre en hızlı kullanıcı kitlesine sahip olan ülke Türkiye görünüyor..



Zarar Dört : Sizler de facebook'u ne amaçla kullandığınıza dikkat etmeli , özellikle 16 yaşının altındaki çocuklarınızı bu portaldan mümkün mertebe uzak tutmaya , mümkün değilse çocuklarınıza saat kotası koymaya çalışın.. Çünkü yayınlan belirli videolar hem şiddet , hem cinsellik , hem de ahlaka uygun olmayan öğeler içerebiliyor..


Beşinci büyük zararı olarak düşündüğüm şey ise : Sosyal hayatımızı ve insanlarla olan ilişkilerimizi bilgisayar ekranından gerçekleştirmek , sportif ve kültürel faaliyetlerden uzaklaşmak olarak görünüyor..




Bu konuyu beğenirseniz ve sizden de facebook 'un zararlarına dair çeşitli yorumlar gelirse yaptığım araştırmayı iyice derinleştirip sizlerle paylaşmaya devam edeceğim..

0 yorum:

Yorum Gönder

 

izle, video izle, Komik Videolar izle. Copyright 2009-2011 Tüm Hakları Saklıdır.Videolar farklı barındırıcılardan embed koduyla alınmaktadır. video izle komik videolar komik videolar izle nuri son bölüm izle